Diabeteskontroll

Diabeteskontroll


Den regelbundna ögonkontrollen för dig med diabetes - samma undersökning som hos landstinget men kortare kötid. 

Diabeteskontroll C-Optik Kalmar

Till dig som behöver göra en diabeteskontroll

Diabeteskontroll innebär:


Alla som har diabetes ska kolla ögonen med jämna mellanrum och undersöka bla. trycket i ögonen och ögon botten. Detta görs för det mesta på landstingets vårdmottagningar men nu har du möjlighet att göra din kontroll hos C-Optik. Kontrollen är densamma som görs på sjukhuset, men bekostas mot en egenkostnad för patienten. Slipp dom långa väntetiderna tilll sjukhusets ögonmottagningen.

Nu kan optiker extra behörighet avlasta sjukvårdens läkare när det gäller diabetespatienter. Under 2015 startades en vidareutbildning för optiker som ger behörighet att utföra dessa undersökningar. Detta är en behörighet som kräver hög kunskap och noggrannhet av optiker. C-Optik utför dessa kontroller säkert ,enkelt och noggrannt. Upptäcks förändringar i ögonen remitteras patienten omedelbart till läkare.

Bör göras när:


Alla patienter som är diagnostiserade med diabetes ska genomgå detta. Intervallen av undersökningarna bestäms av om förändringar finns och graden av dessa.


Vid större förändringar ska undersökningen alltid utföras av ögonläkare.


Slipp långa väntetider till ögonkliniken - gör din ögonkontroll för diabetes hos C-Optik

Behöver du hjälp?

Tveka inte att ta kontakt om du har frågor.  Klinikens mål är att jobba med undersökningar och behandlingar framför försäljning av produkter. Du får alltid receptet i handen och friheten att köpa produkter var du villKlinikens behandlingar


Undersökning:


Detta innebär undersökning av ögonbotten/ näthinnan med fotodokumentation för att kunna följa och upptäcka förändringar tidigt. 


Behandling


Beroende på utfallet av undersökningen bestäms intervallen till nästa undersökning.

Vid behov, om förändringar finns remitteras patienten till ögonläkare.
C-Optik Synklinik

Optiker med specialkunskap inom ögonhälsovård


Synklinik med specialkompetens inom ögonhälsovård och avancerade synundersökningar. Noggranna undersökningar och behandlingar efter dina behov, Receptet lämnas alltid, köp glasögon och linser online, hos mig eller annan optikbutik. Varmt välkommen till den enda synkliniken i Kalmar, listad på 1177.se

0480-22115


C-Optik Synlinik

Södra Malmgatan 6

392 34 Kalmar

0480 22 11


info@c-optik.se

© Copyright. All Rights Reserved.