Grå starr

Grå starr / Kartarakt

 

 

Det är ögats lins som med tiden inte är lika klar längre, linsen blir grumlig. Denna förändring är en naturlig del av vårt åldrande. Det kan jämföras med att huden inte är lika slät när vi blir äldre som i unga år. Det inträffar för alla men uppstår i olika åldrar. Grumlingarna kan uppkomma på olika ställen i linsen och beroende på var så utvecklas de olika fort. När grumlingarna är så täta att synskärpan sjunker mycket och det påverkar det dagliga livet negativt, utförs ofta en starroperation. Det finns inte någon exakt nivå på hur mycket synskärpan ska sjunkit innan operation, men hänsyn tas till hur störande det är och hur livet påverkas. Att definiera om det är grumlingar i linsen eller om det är katarakt/ grå starr beror alltså på hur synskärpan är och besvärens omfattning.

Ibland blir en person meddelad att de har grå starr för att linsen inte är helt klar. Det är synd eftersom att det kan ta många år att utveckla en katarakt från att linsen har lite grumlingar.

Kataraktoperationer är vanliga operationer och du går hem samma dag som du är opererad. Det är olika hur lång väntetid det är för operationerna beroende sjukhus och även hur ”dålig synen” ska vara. Om du känner att väntan är för lång finns många olika privatkliniker som utför dessa operationer också. Känns detta intressant så får du information om det av mig vid besöket.

 

 

0480 22 115

info@c-optik.se

Vem är C-Optik?

Catarina Ericson

Leg Optiker med kontaktlinsbehörighet

MSc i Klinisk Optometri

Över 25 år i optikbranschen

som Optiker och utbildare av optiker

C-optik Synklinik

Södra Malmgatan 6

392 34 Kalmar

0480 22 11

info@c-optik.se

Din optiker i Kalmar!

Erbjuder ögonbehandlingar

Löser ögonproblem

Remitterar gråstarrsoperation

Köp glasögon och linser online

Otho-K

Undersökningar för barn

Kalmars bästa optiker

noggranna undersökningarBra synundersökningar

 

 

Optiker med specialkompeten

Speciallinser

Fokus ögonsjukdomar