Glaskropps-avlossning

Glaskroppsavlossning


Det finns många som lider av ögonproblem och ögonbesvär som hade kunnat åtgärdas.

Undersökning ska göras av optiker med M.Sc i Klinisk Optometri eller en ögonläkare.

Symptom:


Upplever du dessa symtom så kom ihåg att det är alltid bättre att undersöka ögat en gång för mycket än en gång för lite. Om näthinnan har skadats KAN det leda till en näthinneavlossning och det ska behandlas snabbt.

  • Du ser plötsligt små rörliga punkter, streck eller ringar. De kallas för grumlingar.
  • Du ser blixtar i utkanten av synfältet.
  • Du ser stora rörliga sotflagor eller får mycket disig syn.
  • Du uppleversom en rullgardin från något håll.


Innebär vad:


Glaskroppen är den geléaktiga delen som fyller ut ögat. Denna förändrar sin struktur med åren och är inte längre lika homogen. Det innebär att den kan röra sig lite i ögat och lossna från de ställen där den fäster mot ögats näthinna, glaskroppsavlossning. Detta i sig är inte farligt, men det ska ALLTID undersökas så att inte näthinnan är skadad.

Upplever du dessa symtom så kom ihåg att det är alltid bättre att undersöka ögat en gång för mycket än en gång för lite. Om näthinnan har skadats KAN det leda till en näthinneavlossning och det ska behandlas snabbt.

Behöver du hjälp?

Tveka inte att ta kontakt om du har frågor.  Klinikens mål är att jobba med undersökningar och behandlingar framför försäljning av produkter. Du får alltid receptet i handen och friheten att köpa produkter var du villKlinikens behandlingar


Undersökning:


  • Näthinnan - Här används diagnostiska droppar som vidgar pupillen. Dessa droppar kräver extra behörighet och får endast droppas av optiker med högre behörighet samt vårdpersonal.
  • Om detta inträffar när du inte kan få en undersökning inom kort - Tänk på att inte utföra tynge lyft innan undersökning skett.   
Behandling


I ofta behövs ingen behandling för glaskroppsavlossning däremot är det väldigt viktigt att du gör en undersökning eftersom en glaskroppsavlossning kan leda till att det går hål i näthinnan vilket behövs åtgärdas!

Ett hål i näthinnan lagas med laser på en ögonmottagning. C-Optik skickar /ringer in en remiss till vårdenhet om det behövs.

C-Optik Synklinik

Optiker med specialkunskap inom ögonhälsovård


Synklinik med specialkompetens inom ögonhälsovård och avancerade synundersökningar. Noggranna undersökningar och behandlingar efter dina behov, Receptet lämnas alltid, köp glasögon och linser online, hos mig eller annan optikbutik. Varmt välkommen till den enda synkliniken i Kalmar, listad på 1177.se

0480-22115


C-Optik Synlinik

Södra Malmgatan 6

392 34 Kalmar

0480 22 11


info@c-optik.se

© Copyright. All Rights Reserved.