Grå starr

Grå starr


Det finns många som lider av ögonproblem och ögonbesvär som hade kunnat åtgärdas.

Gråstarrsundersökning

C-Optik erbjuder tjänster för gråstarrsoperation

Smidigare operation för dig som patient.

Symptom:


Om du har grå starr och din lins blivit grumlig är det vanligt att du har ett eller flera av följande symtom:


  • Du ser sämre och suddigare.
  • Du har svårt att se i mörker och behöver mer ljus.
  • Färger blir svagare och mer gulbruna.
  • Du bländas lätt och är känslig för starkt vitt ljus, till exempel ljus från lysrör.
  • Motljus är mycket störande
  • Levande ljus är inte längre mysigt
  • Konturer blir svagare och du kan se dubbelt.Innebär vad:


Det är ögats lins som med tiden inte är lika klar längre, linsen blir grumlig. Denna förändring är en naturlig del av vårt åldrande. Det kan jämföras med att huden inte är lika slät när vi blir äldre som i unga år. Det inträffar för alla men uppstår i olika åldrar. Grumlingarna kan uppkomma på olika ställen i linsen och beroende på var så utvecklas de olika fort. När grumlingarna är så täta att synskärpan sjunker och det påverkar det dagliga livet negativt, utförs ofta en starroperation. Det finns inte någon exakt nivå på hur mycket synskärpan ska sjunkit innan operation, men hänsyn tas till hur störande det är och hur livet påverkas. Att definiera det som grumlingar i linsen eller om det är katarakt/ grå starr beror alltså på hur synskärpan är och besvärens omfattning.

Behöver du hjälp?

Tveka inte att ta kontakt om du har frågor.  Klinikens mål är att jobba med undersökningar och behandlingar framför försäljning av produkter. Du får alltid receptet i handen och friheten att köpa produkter var du villKlinikens behandlingar


Undersökning:  • Ögonhälsoundersökning
  • Ögats lins
  • Ögonbotten


Det är viktigt att undersöka hela ögat så att det går att konstatera att det är gråstarr som ger synförändringarna och inget annat.

Ibland är det många faktorer som ger synproblemet.

Vissa förändringar i ögonen kan göra att man vill avvakta med gråstarrsoperation.   Behandling


Ibland blir en person meddelad att de har grå starr för att linsen inte är helt klar. Det är synd eftersom att det kan ta många år att utveckla grå starr från att linsen har lite grumlingar.

 

Kataraktoperationer / gråstarrsoperationer är vanliga operationer och du går hem samma dag som du är opererad. Det är olika hur lång väntetid det är för operationerna beroende landsting/sjukhus och även hur ”dålig synen” ska vara. Om du känner att väntan är för lång finns  möjligheten att få detta gjort i ett annat landsting för sjukvårdsavgift, även vissa privatkliniker utför dessa operationer på egen bekostnad. 

 

C-Optik Synklinik

Optiker med specialkunskap inom ögonhälsovård


Synklinik med specialkompetens inom ögonhälsovård och avancerade synundersökningar. Noggranna undersökningar och behandlingar efter dina behov, Receptet lämnas alltid, köp glasögon och linser online, hos mig eller annan optikbutik. Varmt välkommen till den enda synkliniken i Kalmar, listad på 1177.se

0480-22115


C-Optik Synlinik

Södra Malmgatan 6

392 34 Kalmar

0480 22 11


info@c-optik.se

© Copyright. All Rights Reserved.