Kontaktlinser
Linser

Kontaktlinser

 

När du bär kontaktlinser ska dina ögon undersökas oftare än om du endast har glasögon. Det är för att kontrollera att dina ögon tolererar kontaktlinserna väl.

  • Nytillpassning

Första gången görs alltid en fullständig undersökning av dina ögon som vid en synundersökning, att ögonen är friska, både ögonens yttre och inre delar kontrolleras, styrkan du behöver för glasögon bestäms, detta räknas sedan om till linsstyrka. Även ögonens kupighet mäts och fotograferas, hur din tårvätska ser ut tillsammans med hur ögonlocken ligger an mot ögonen, detta undersöks med hjälp av mikroskop, allt för att kunna välja den kontaktlins som passar dig bäst.

Vi går också igenom ska skötas och hur de sätts i och plockas ut. Du får inte med dig linserna hem innan du känner dig säker på att hantera detta. Då bokas också en tid för återbesök som ska vara om ca 3 veckor, vissa linser bokas tidigare återbesök på.

Tillpassningen av linserna är inte klar förrän efter det återbesök som visar att allt fungerar som det ska.

  • Linsundersökning

Denna undersökning görs varje halvår eller i vissa fall varje år. Då undersöks om styrkan på linserna eventuellt behöver ändras och det viktigaste att dina ögon ser bra ut och att det inte finns några förändringar på ögonen. Även vid denna undersökning används mikroskopet för att kunna se även de minsta förändringar om de skulle uppstå.

En av de viktiga sakerna är att se att hornhinnan är helt klar som tidigare och att det inte finns några blodkärl där, dessa kan inte ses med blotta ögat utan måste undersökas med hög förstoring. Även ögonlockens insida undersöks för att se att det inte finns något tecken på irritation eller allergi mot linserna eller vätskan. Om det skulle vara så är det lättare att åtgärda vid tidig upptäckt än om det har gått så långt att du känner av irritationen själv

0480 22 115

info@c-optik.se

Vem är C-Optik?

Catarina Ericson

Leg Optiker med kontaktlinsbehörighet

MSc i Klinisk Optometri

Över 25 år i optikbranschen

som Optiker och utbildare av optiker

C-optik Synklinik

Södra Malmgatan 6

392 34 Kalmar

0480 22 11

info@c-optik.se

Din optiker i Kalmar!

Erbjuder ögonbehandlingar

Löser ögonproblem

Remitterar gråstarrsoperation

Köp glasögon och linser online

Otho-K

Undersökningar för barn

Kalmars bästa optiker

noggranna undersökningarBra synundersökningar

 

 

Optiker med specialkompeten

Speciallinser

Fokus ögonsjukdomar