Undersökning

Avancerad synundersökning i Kalmar av optiker med högre behörighet. 

Synundersökning med fokus på ögonhälsa

Synundersökningar Kalmar

Syn- och ögonhälsoundersökning 

Huvudvärk, trötta ögon, suddig syn är några av teckan på att synen behövs korrigeras. Orsaken och korrigeringen måste anpassas för varje enskild individ. Det finns fyra olika typer av synfel, närsynt, översynt, åldersynt och astigmatism. Vad som är aktuellt i just ditt fall undersöks vid synundersökningen. C-Optik genomför olika typer av undersöknignar beroende på vad just dina ögon behöver. Nedan kan du läsa om de olika undersökningarna.

Syn- och ögonhälsoundersökning 

En grundlig undersökning där ögats synfunktion och olika delar från ögonlock till näthinna undersöks. Undersökningen tar cirka en timme. Du får receptet i handen och fullfrihet att köpa glasögon var du vill.  


Pris:

Förstabesöket, 70 minuter 1200kronor

Befintlig patient, 60 minuter 1150 kronor

Tillpassning av linser

Linser kan korrigera all sorters synfel. Det finns en rad olika typer av linser som tillverkas i olika material. Vid nytillpassning av linser mäts ögats form och storlek samt vilken sorts lins som passar dina ögon bäst. Har du aldrig använt linser får du träna på att hantera linserna. 


Pris tillpassning av linser från 700 kr.

Diabeteskontroll

Alla som har diabetes ska regelbundet kontrollera ögonbotten. Det görs för det mesta på landstingets vårdmottagningar. Jag har utbildning och behörighet att genomföra dessa kontroller som jag utför i samband med andra undersökningar. 

Uppföljande undersökningar 

Den som använder linser ska regelbundet kontrollera att ögonen och linserna fungerar bra ihop. Undersökningen görs en gång om året eller halvår beroende på personliga förutsättningar. Skadliga förändringar som exempelvis tillväxt av blodkärl syns inte med blotta ögat. Jag använder mikroskop.

Pris från 520kr

Gråstarr

Under ögonhälsoundersökningen avgör jag om en synnedsättning beror på gråstarr. Om ögat behöver opereras kan jag remittera mina patienter till vårdgivare utanför Kalmar landsting, som ofta har kortare väntetider. 

Ortho-K Synfelsbehandling

Ortho-K behandling gör det möjligt att dagtid slippa glasögon och linser utan operation. 


Ortho-K nattlinser är konstruerade så att de ändrar hornhinnans form när du sover. När du vaknar tar du ut linserna och ser perfekt. Jag har tillpassat Ortho-K linser i tio år, det är en välbeprövad metod för den som vill slippa glasögon och linser och lämpar och mycket väl för personer som inte har kunnat använda linser på grund av torra ögon. Behandlingen fungerar för närsynta upp till ca -5,0.