Ögonsjukdomar

Avancerad synundersökning i Kalmar av optiker med högre behörighet. 

Synundersökning med fokus på ögonhälsa

Ögonsjukdomar och optik

Ögonsjukdomar som påverkar synen

Det finns många fall där ögonbesvär och problem ligger i gränslandet mellan optikens och sjukvårdens område. Sjukvårdens primära uppgift är att behandla sjukdomar och har medicinska läkemedel och operationer som sina främta verktyg. När problem uppstår i ögat kan det vara av många olika orsaker och i vissa fall är det inte sjukdomar utan naturliga förändringar som ger problem. Dessa kan i många fall avhjälpas på olika sätt.

Om du har fått besked att det inte är sjukdom, men besvären kvarstår är du välkommen att kontakta C-Optik för en undersökning. Här finns hjälp att få. Vi behov kan remiss utfärdas för vidare undersökning.

Glaskroppsavlossning


Glaskroppens förändras med åren. Detta kan innebära att den lossnar från sina fästpunkter och därmed påverkar synen.Näthinnelossning

Näthinneavlossning kan uppstå pga slag eller utan några direkta orsaker. Detta gör inte ont men ska undersökas omedelbart.


I gula fläcken

Förändringar som uppstår i gula fläcken påverkar synskärpan. Detta kan vara pga ålderrelaterat och påverkar de centrala

Glaucom / Grön starr

För att utesluta att Glaucom finns så måste undersökning av synfält samt synnerven där en går ut från ögat ske. Hälften av de med Glaucom har normalt ögontryck så detta är inte säkert.


Gråstarr

Under ögonhälsoundersökningen avgör jag om en synnedsättning beror på gråstarr. Om ögat behöver opereras kan jag remittera mina patienter till vårdgivare utanför Kalmar landsting, som ofta har kortare väntetider. 

Ortho-K Synfelsbehandling

Ortho-K behandling gör det möjligt att dagtid slippa glasögon och linser utan operation. 


Ortho-K nattlinser är konstruerade så att de ändrar hornhinnans form när du sover. När du vaknar tar du ut linserna och ser perfekt. Jag har tillpassat Ortho-K linser i tio år, det är en välbeprövad metod för den som vill slippa glasögon och linser och lämpar och mycket väl för personer som inte har kunnat använda linser på grund av torra ögon. Behandlingen fungerar för närsynta upp till ca -5,0.