Undersökning

Specialist på synundersökning Kalmar

Ögonhälsoundersökning & synundersökning Kalmar 

Huvudvärk, trötta ögon, suddig syn är några av teckan på att synen behövs korrigeras. Orsaken och korrigeringen måste anpassas för varje enskild individ. Det finns fyra olika typer av synfel, närsynt, översynt, åldersynt och astigmatism. Vad som är aktuellt i just ditt fall undersöks vid synundersökningen. C-Optik genomför olika typer av undersöknignar beroende på vad just dina ögon behöver. Nedan kan du läsa om de olika undersökningarna.

Syn- och ögonhälsoundersökning 

En grundlig undersökning där ögats synfunktion och olika delar från ögonlock till näthinna undersöks. Undersökningen tar cirka en timme. Du får receptet i handen och fullfrihet att köpa glasögon var du vill.  Synutredning

Till dig som fastnat i limbo mellan vårdcentral, optiker och ögonläkare. Kanske upplever du att du fått motstridiga uppgifter eller att alla skickar runt dig. Med en synfelsutredning utreder jag just din situation och undersöker hur du ska 

Diabeteskontroll

Alla som har diabetes ska regelbundet kontrollera ögonbotten. Det görs för det mesta på landstingets vårdmottagningar. Jag har utbildning och behörighet att genomföra dessa kontroller som jag utför i samband med andra undersökningar. 

Uppföljande undersökningar 

Den som använder linser ska regelbundet kontrollera att ögonen och linserna fungerar bra ihop. Undersökningen görs en gång om året eller halvår beroende på personliga förutsättningar. Skadliga förändringar som exempelvis tillväxt av blodkärl syns inte med blotta ögat. Jag använder mikroskop.


Ögontryck och synfelmätning

Hit kan du vända och även få en remiss från andra optiker för att mäta ögats tryck och synfält. C-Optik får bedöva ögat innan tryckmätning vilket behövs om dom vanliga tryckmätningarna är för diversifierade. Istället för att remittera till sjukvården kan optikerna remittera till C-Optik för en mer avancerad tryckmätning. 

Tillpassning av linser

Linser kan korrigera all sorters synfel. Det finns en rad olika typer av linser som tillverkas i olika material. Vid nytillpassning av linser mäts ögats form och storlek samt vilken sorts lins som passar dina ögon bäst. Har du aldrig använt linser får du träna på att hantera linserna.Gråstarr

Under ögonhälsoundersökningen avgör jag om en synnedsättning beror på gråstarr. Om ögat behöver opereras kan jag remittera mina patienter till vårdgivare utanför Kalmar landsting, som ofta har kortare väntetider. 

Ortho-K Synfelsbehandling

Ortho-K behandling gör det möjligt att dagtid slippa glasögon och linser utan operation. 


Ortho-K nattlinser är konstruerade så att de ändrar hornhinnans form när du sover. När du vaknar tar du ut linserna och ser perfekt. Jag har tillpassat Ortho-K linser i tio år, det är en välbeprövad metod för den som vill slippa glasögon och linser och lämpar och mycket väl för personer som inte har kunnat använda linser på grund av torra ögon. Behandlingen fungerar för närsynta upp till ca -5,0.